Preguntes freqüents sobre com prendre els medicaments homeopàtics.

T’expliquem tot el que necessites saber a l’hora de prendre medicaments homeopàtics.

Són fàcils de prendre?

Els medicaments homeopàtics s’administren com la majoria dels fàrmacs: comprimits, xarops, pomades, etc. La forma farmacèutica més específica d’aquests medicaments són els grànuls i els glòbuls, que es dissolen directament en la boca sense necessitat d’aigua.

Quin és la dosi correcta?

En els medicaments homeopàtics la dosi és independent de l’edat i el pes de la persona. El dosatge dels grànuls de tubs és usualment 5 grànuls, 3-5 vegades al dia. La dosi dels glòbuls és d’una presa única (envasos unidosis).

Es poden tocar amb els dits?

Per raons d’higiene, i com amb qualsevol altre medicament, cal evitar tocar els medicaments homeopàtics amb els dits. El compte-grànuls, patentat per Boiron, està dissenyat per facilitar l’administració del medicament.

Abans o després dels menjars?

La presa s’ha de fer preferentment fora dels menjars per a una millor absorció del medicament. En general, els medicaments homeopàtics es prenen almenys un quart d’hora abans o després dels menjars.

Quan s’ha de començar el tractament?

En cas de patologia aguda, com per exemple l’inici d’un procés gripal, és millor començar el tractament quan apareixen els primers símptomes. Primer, repetint diverses vegades al dia, i després espaiant la presa segons notis millorança.

En les patologies cròniques, el medicament es pren amb regularitat una vegada al dia, una vegada a la setmana o una vegada al mes, segons correspongui. El teu professional de salut et donarà les pautes.

Es poden combinar amb altres medicaments?

Sí, es poden prendre com a tractament únic o bé combinar-se de forma complementària amb altres tractaments, ja que en general no presenten interaccions.

Qui pot prendre medicaments homeopàtics?

L’avantatge dels medicaments homeopàtics és que, en principi, tothom pot prendre’ls. Són molt utilitzats per embarassades, pacients polimedicats, i molt recomanats en pediatria.

Com s’administren en nens?

Els medicaments homeopàtics es poden dissoldre amb una mica d’aigua en un got o en el biberó. El seu sabor és dolç, la qual cosa facilita la ingesta.

Poden els diabètics prendre medicaments homeopàtics?

Els grànuls i els glòbuls contenen sacarosa (sucre comú) i lactosa (sucre) de la llet:
5 grànuls (la presa comuna) contenen 0,21 g de sacarosa.
Un envàs unidosis de glòbuls conté 0,85 g de sacarosa.

Per això, un professional sanitari ha d’avaluar aquests casos i quina forma farmacèutica és la més adequada.

On es compren?

Els medicaments homeopàtics són de venda exclusiva en farmàcies.

Per a més informació pots consultar-nos.

Farmacia Lda. Cristina Pararols Valldaura · Avda. Coll del Portell, 55 · 08024 Barcelona · Tel. 932846900 info@farmaciapararols.cat

 

Fuente: www.boiron.es