CURES BÀSIQUES PELS OSSOS

 

Generalment associem els problemes dels ossos amb la gent gran, però, mai és massa aviat per començar a cuidar-los i evitar així futurs problemes com l’osteoporosi.

Els ossos suporten el nostre pes i també ens permeten moure’ns. Ens protegeixen de diferents lesions al cervell, o el cor, per exemple. L’os és un òrgan del cos ferm, que té tant teixits durs com tous, que es troba en un procés dinàmic de descomposició i formació que està regulat per les nostres hormones i nutrients.

Normalment, a partir dels 30 anys comencen a deteriorar-se de forma més accelerada, i s’augmenta d’aquesta manera el risc de patir osteoporosi, que és una patologia que augmenta el risc de fractures i minva la densitat dels ossos.

Quan dormim el nostre cos es regenera, per això, DESCANSAR BÉ és tan important en diferents aspectes. Les hormones més importants per a la nostra salut òssia són la progesterona, estrògens i el cortisol. Quan una dona arriba a la menopausa es redueixen els seus nivells d’estrògens, i és aquí quan patim risc d’osteoporosi.

CONSELLS PER A UNS OSSOS FORTS

Des de Farmàcia Pararols et proposem una sèrie de recomanacions perquè la salut dels teus ossos sigui perfecta:

PRACTICA ESPORT AMB FREQÜÈNCIA: Quan fem exercici físic s’activen les cèl·lules que s’encarreguen de formar els ossos. T’animem a anar a caminar, pujar escales o nedar almenys 30 minuts al dia.

CUIDA EL TEU PES: l’obesitat és el principal factor de risc de l’osteoporosi. No només estaràs beneficiant als teus ossos, sinó també al teu cor i articulacions.

MANTENIR UNA BONA POSTURA: el ioga, per exemple, és molt bo per enfortir les cames.

REDUEIX LA INFLAMACIÓ: Alguns dels aliments que prenem diàriament tenen components pro inflamatoris, a causa de la desproporció entre l’Omega 6 i l’Omega 3.

PRESA VITAMINA: la K2 és un nutrient que regula els moviments del calci, i és la responsable de portar-lo a la nostra estructura òssia.

A Farmàcia Pararols pots trobar productes que et seran molt útils per a tenir cura de la salut òssia i evitar l’osteoporosi. Si necessites atenció farmacèutica, estarem encantats d’ajudar-te en tot el que estigui al nostre abast.