CANDIDIASI

Un dels factors que afavoreix la proliferació de CÁNDIDA (o candidiasi, una infecció per fongs) és sens dubte l’alimentació, ja que els fongs s’alimenten fonamentalment de carbohidrats simples.

 

De fet, entre els símptomes característics de la infecció per càndida, trobem amb molta freqüència un fort impuls a consumir pa, pastes, pizza, pasta o dolç … Aquest impuls a consumir sucres simples està motivat ni més ni menys que per 79 toxines que la càndida pot fer entrar al torrent sanguini, algunes de les quals actuen a nivell del sistema nerviós central modificant els pensaments.

CÁNDIDA és el nom científic d’un llevat. És un fong que viu a gairebé tot arreu, fins i tot dins del nostre cos. En general, el sistema immunitari manté els fongs sota control.

Les infeccions per càndida afecten diferents parts del cos de diferents maneres:

  • El MUGUET o Candidiasis ORAL és una infecció per fongs que causa taques blanques a la boca.
  • La esofagitis per càndida és muguet que es dissemina cap a l’esòfag, el tub que porta el menjar des de la boca cap a l’estómac. Provoca dolor o dificultats per empassar.
  • Les dones poden tenir infeccions vaginals per càndida, el que causa vaginitis.
  • Les infeccions a la pell per càndida causen picor i erupcions cutànies.
  • La candidiasi en la sang pot posar la vida en perill.

Els ANTIMICÒTICS poden eliminar les infeccions per càndida en la majoria de les persones. Si es té un sistema immunitari debilitat, el tractament pot ser més difícil.