7 CONSELLS PER COMBATRE L’ONADA DE FRED

És important saber quines mesures s’han de prendre per PREVENIR I EVITAR ELS EFECTES ADVERSOS QUE PODEN PROVOCAR LES BAIXES TEMPERATURES, SOBRETOT EN LA GENT GRAN.

  1. COMPTE AMB LA CALEFACCIÓ: és important utilitzar calefactors que estiguin homologats, mantenir-los almenys a un metre de distància d’articles inflamables i fer una revisió abans del seu ús. La utilització de mètodes poc segurs de calefacció poden provocar una intoxicació per monòxid de carboni o fins i tot provocar incendis.
  2. AUGMENTAR LA INGESTA D’ALIMENTS PROTEICS: augmentar la ingesta de carbohidrats i aliments proteics ajudarà a la gent gran a mantenir la calor corporal.
  3. TAMBÉ ÉS RECOMANABLE AUGMENTAR LA INGESTA DE CÍTRICS QUE SÓN RICS EN VITAMINA C i que reforcen les defenses.
  4. SORTIR DE CASA DURANT LES HORES DE LLUM: és recomanable sortir de casa durant les hores del dia, quan la visibilitat és alta i la temperatura ambiental més suau, es tracta d’evitar problemes de respiració causats per l’aire fred.
  5. ADAPTAR L’INDUMENTÀRIA A HIVERN: abrigar els peus, la gola i el cap (per aquesta última s’escapa una quarta part de la calor corporal) i vestir amb diverses capes de roba fina ja que, forma cambres d’aire aïllant entre elles.
  6. EVITAR ELS CANVIS BRUSCOS DE TEMPERATURA: a la llar és recomanable anar convenientment abrigat i tenir la calefacció entre els 18 i els 20 graus per evitar canvis bruscos de temperatura quan se surt al carrer.
  7. MANTENIR ACTIU: a causa de les baixes temperatures pot costar més sortir de casa, el que hi ha el perill d’una immobilitat excessiva. Això causa que les articulacions i els músculs que no treballen s’endureixin i s’atrofiïn, el que pot conduir a una malaptesa progressiva. És recomanable realitzar tasques domèstiques, practiques “hobbies” i activitats d’oci com a forma de mantenir una actitud positiva i activa, a més de conservar un bon estat d’ànim.