TOT EL QUE HAS CONÈIXER SOBRE LA HOMEOPATIA

 

Amb la HOMEOPATIA solen plantejar-se una sèrie de dubtes, sent una de les més freqüents com es prenen els medicaments homeopàtics.

En primer lloc, cal destacar que aquests fàrmacs es presenten en diferents formes farmacèutiques com comprimits, xarops, pomades, etc. No obstant això, la presentació més característica de l’homeopatia són els grànuls i els glòbuls. L’avantatge és que tots dos es dissolen a la boca sense necessitat d’aigua i sense mastegar, pel que la seva ingesta és còmoda i senzilla.

És recomanable prendre’ls un quart d’hora abans o després dels àpats per afavorir una millor absorció. A més, com amb qualsevol medicament, s’aconsella no tocar-los amb els dits. Alguns laboratoris com BOIRON, presenten un conta-grànuls que permet una millor administració d’aquests fàrmacs.

Quant a la DOSI CORRECTA, en el cas dels medicaments homeopàtics cal destacar que no està vinculada ni a l’edat ni al pes de les persones, com sol passar amb els medicaments convencionals. En el cas dels grànuls en tub es solen prendre 5 grànuls, entre 3 i 5 vegades al dia, mentre que amb els glòbuls es realitza una presa única, ja que es presenten en envasos unidosis.

L’homeopatia s’ha d’administrar com més aviat, sobretot en el cas de patologies agudes. Res més aparèixer els primers símptomes es poden realitzar les primeres ingestes. L’ideal és que al principi repetim diverses vegades al dia, per després anar espaiant segons millora.

Si patim alguna patologia crònica el normal és que el medicament homeopàtic es prengui amb una regularitat que variarà en funció de la nostra malaltia i del que pautat pel metge homeòpata o el farmacèutic.

No hem d’oblidar que l’homeopatia és compatible amb altres medicaments o tractaments, de manera que es pot prendre de forma aïllada o en combinació amb altres opcions, ja que en general no presenten interaccions.

 

Pel que fa a l’administració de medicaments homeopàtics en NENS, cal dir que no difereix respecte a la dels adults. L’avantatge precisament de l’homeopatia en aquests casos és que els petits solen acceptar bé aquests medicaments homeopàtics en tenir un sabor dolç. No obstant això, si es presenten dificultats es poden dissoldre en aigua o en el biberó.