¿Què és el SPF?

Els millors protectors solars filtren tant els raigs UVB com UVA, que són considerats protectors solars ampli espectre.

El SPF és el TEMPS DE PROTECCIÓ SOLAR que tenim davant l’exposició als raigs solars. Per exemple si et cremes als vint minuts d’estar al sol, amb un factor 15 retardaria aquest efecte durant quinze vegades més i així substituint el 15 per diferents factors de protecció solar. És per això que les pells més blanques necessiten un factor de protecció SOLAR 50 o superior, perquè els protegeix durant més temps davant la radiació solar. En canvi les pells morenes, com tenen més melanina sembla que estan més protegides, però no és així, també necessiten d’un protector solar ja que encara que són menys propenses a problemes a la pell, es cremen igualment.

Cal destacar que la protecció SOLAR MEDIA que s’utilitza està entre el SPF 30 i 50 la diferència entre ells no és molta pràcticament, però està considerada com a protecció mitjana-alta. Per a les pells morenes.

Per conèixer les millors marques de FOTOPROTECTOR solar cal tenir en compte alguns factors com són la composició de cada un d’aquests productes, que estiguin indicats per a pells sensibles, grasses, nens, nadons i adults. Alguns protectors com ISDIN, LA ROCHE POSSAY, VICHY o Heliocare estan considerats dels millors del mercat.

Per als nens és recomanable fer servir un PROTECTOR SOLAR SPF 50 o més.

Ara vegem, si el teu TIPUS DE PELL ÉS GRASSA, tret si és més bruna o menys, el que necessites és un protector solar que sigui no comodegénico, és a dir, que deixi respirar als porus de la teva pell perquè no es obstrueixin i creuen granits. També és bo escollir un que sigui lliure d’olis i no molt untuós. Existeixen de molt bona qualitat en format gel, lliures d’oli i amb acabat és sec, perfecte per a aquest tipus de pells.

AQUESTES MARQUES AMB FACTOR DE PROTECTOR SOLAR que hem esmentat, són només algunes dins de les diverses marques i productes que pots trobar a la nostra FARMÀCIA Pararols.

 

Recorda que és imprescindible posar-se un factor de protecció solar adequat abans de l’exposició solar, però fes-ho mitja hora abans per així maximitzar els efectes de protecció en la teva pell.

 

Si estàs exposat al sol, renova la crema cada dues hores, si tot just et dóna perquè treballes en una oficina i només és el temps d’anar i venir amb poc sol, que sigui cada tres-quatre hores.