Nens i el Bronzejat. Mites, veritat o fals ?

 1️⃣ El sol és perjudicial per als nens. VERDADER I FALS.

No tot és blanc o negre, perquè sabem que prendre el sol en petites dosis millora l’estat d’ànim, té efecte calmant, és necessari per sintetitzar la vitamina D (indispensable per fixar el calci en els nostres ossos) i regula el sistema defensiu. No obstant això, un temps excessiu pot produir problemes oculars, provocar cremades, fotodermatitis, fotoenvelliment, taques a la pell, herpes labial, càncer de peu … Per això és tan important una fotoprotecció adequada.

2️⃣ Els nadons no poden estar al sol. VERDADER.

Això és perquè els nadons poden cremar-se i deshidratar amb facilitat. Per això, sempre han d’estar a l’ombra, amb crema solar, roba fresca i ulleres de sol.

3️⃣ Les cremes solars pediàtriques són diferents. VERDADER.

Atès que la pell dels nens és molt més sensible, i es crema i deshidrata amb més facilitat, les cremes solars infantils estan mes adaptades a les seves necessitats, encara que els adults si puguem utilitzar la seva. Entre les diferències estan que tenen menys perfums o cap, és una consistència més densa, són més resistents a l’aigua i no porten alcohol. Per tot això, des de la nostra farmàcia us recomanem informar-vos abans d’escollir una fotoprotecció adequada, i protegir-vos sempre del sol per evitar problemes futurs.