HERPES LABIAL: PERQUÈ, COM I PREVENCIÓ

L’herpes labial no és un problema greu però és molt molest, ja que apareix en situacions vitals on predominen els nervis, l’estrès o qualsevol altre factor desencadenant. Tot depèn principalment de l’estat de les teves defenses. Habitualment la vida de l’herpes sol durar entre 7 i 10 dies en absència de tractament. Però podem reduir el procés a 4 dies, amb els medicaments que actualment hi ha al mercat. Fins i tot podem evitar que surti si som prou ràpids en detectar el primer símptoma: generalment formigueig.

QUÈ DETERMINA QUE L’HERPES BROTI I NO ES QUEDI LATENT?

L’herpes s’activa quan les nostres defenses disminueixen. Aquesta baixada de defenses en el nostre organisme pot ser degut a diferents i variades causes com:– Un refredat comú – Exposició solar intensiva – menstruació – estrès – Presa d’antibiòtics – infecció – Extracció dental En resum, quan les nostres defenses baixen el virus agafa les forces suficients per manifestar-se i reproduir-se.

TRACTAMENT.

Com dèiem, si deixem a l’herpes per si sol trigarà uns 10 dies a desaparèixer però si ho tractem podem fer que tot aquest procés duri res més que 3 o 4 dies. El principal factor perquè el tractament funcioni correctament és complir el tractament sobretot en el període d’expansió. Aquest període comprèn des del formigueig inicial fins que esclata l’ampolla. És aquí quan hem de ser realment estrictes amb el tractament, ja que els medicaments són antivirals i impedeixen que el virus es repliqui, per això són més efectius com més al principi els apliquem. És molt important seguir les indicacions i posar crema cada 4 hores. D’aquesta manera el tractament serà molt efectiu. Però, què passa quan dormim? Llavors podem recórrer als pegats labials que contenen principi actiu i alhora protegeixen l’herpes del frec dels llençols i coixí. El pegat allibera l’antiviral lentament durant les 8 hores de son diari i, encara que estiguem dormint, seguim amb el tractament de l’herpes. Per tant, la combinació ideal és aplicar la crema antiviral durant el dia cada 4 hores i aplicar el pegat a l’hora d’anar a dormir.

CONTAGI.

L’herpes labial és molt contagiós, sobretot en la fase de creixement. Per tant, per evitar el contagi hem de tenir les següents precaucions: – Evitar el contacte amb l’herpes. – Evitar besar, tant en llavis com a la cara. – No compartir gots, tovalloles, o determinats objectes que entrin en contacte amb els llavis com pintallavis, llapis de llavis, raspalls de dents, etc. – Portar molt de compte si s’usen lents de contacte ja que podria transmetre als ulls.

ES POT PREVENIR?

Quan ens enfrontem a situacions que puguin baixar les nostres defenses podem prendre una aportació de vitamines i minerals extra, per enfortir-les i evitar que el virus aparegui. Es pot prevenir la seva aparició, sent previnguts i avançant-nos a les situacions que ja sabem que l’activen. Una altra forma de prevenir és usar factor de protector labial ja que ens ajuda a evitar la seva aparició. El pròpolis, l’equinàcia i el llevat de cervesa també reforcen el sistema immunitari i poden constituir un bon aliat en situacions o èpoques de desgast.

A Farmàcia Pararols estarem encantats de solucionar-te qualsevol dubte, tan sols t’has de posar en contacte amb nosaltres.