LA GRIP AFECTA A DOBLE DE PACIENTS QUE L’HIVERN PASSAT

El virus de la GRIP ha irromput aquest any a Catalunya amb més força que l’any passat i ha causat el doble de malalts, segons el Departament de Salut de la Generalitat.

Una de les causes que ha provocat l’augment de malalts de grip és la mutació que ha patit el virus. Així ho ha explicat l’epidemiòleg de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, en declaracions a Catalunya Ràdio, on ha explicat que la vacuna només és efectiva en el 25% dels casos i que el cep d’aquest any és més virulenta i agressiva, especialment en pacients fràgils.

UNA VACUNA CADA ANY

La millor mesura per prevenir la grip és vacunar un cop cada any. Per evitar el contagi es recomana netejar els estris quotidians com joguines o el ratolí de l’ordinador, així com ventilar espais tancats. Així mateix no han de guardar-se mocadors usats a les butxaques i que és preferible esternudar amb un mocador i llençar-lo, en lloc de fer-ho amb la mà davant. En aquest cas, s’aconsella rentar la mà immediatament, o bé, fer servir l’avantbraç.

Els símptomes més habituals de la grip són MAL DE GOLA, FEBRE ALTA, DOLOR GENERAL A TOT EL COS I PÈRDUA DE LA GANA. Convé beure molt líquid (suc de taronja i brou, per exemple) i es recomana prendre paracetamol i antigripals si hi ha dolor, la grip és un virus i no hi antibiòtic per combatre-ho.