10 CONSELLS BÀSICS PER AFRONTAR L’AL·LÈRGIA A LA PRIMAVERA

Amb la primavera comença l’època d’al·lèrgies per a alguns. Si bé la majoria agraïm les hores de llum i sol, els dies més llargs, el canvi en el nostre estat anímic …, altres pateixen els inconvenients de l’al·lèrgia al primaveral.

L’al·lèrgia primaveral, malgrat no suposar un problema greu de salut, sol implicar una trastorn crònic per a qui el pateix i afectar la qualitat de vida de la persona amb al·lèrgia.

COM AFECTA?

Els símptomes més freqüents de l’al·lèrgia són esternuts, llagrimeig, picor i degoteig nasal, picor i enrogiment ocular, tos, picor de coll, dificultat per respirar etc. Tots aquests símptomes en més o menys freqüència afecten a la qualitat de vida, tant pels símptomes en si com els efectes secundaris que apareixen com a conseqüència de la medicació que habitualment es pren per alleujar-los. Els antihistamínics que solen prescriure per a molts problemes d’al·lèrgia solen ocasionar somnolència i sensació de cansament, estant contraindicada, per exemple, la conducció de vehicles.

La qualitat de vida de les persones amb al·lèrgia veuen afectada la seva qualitat de son així com la seva capacitat per realitzar les seves activitats diàries, la seva vida social disminuint també el seu rendiment intel·lectual i professional.

LA PREVENCIÓ

Els pacients que pateixen habitualment d’al·lèrgia a la primavera han d’intentar prevenir al màxim els seus efectes. Per a una bona prevenció no hi ha res com PLANIFICAR AMB TEMPS aquelles mesures que es poden prendre per ser previsors. Estar pendent del calendari pol·línic segons la regió on es resideixi també ajuda en aquesta planificació.

CONSELLS

  1. Mantingues les finestres de casa tancades el màxim possible. Si has de ventilar, evita fer-ho en les hores on la concentració de pol·len és més gran, és a dir, a l’alba i al capvespre.
  2. Acostuma’t a utilitzar HUMIDIFICADORS a casa. Mantenen un nivell adequat d’humitat i així evitaràs que les mucoses es ressequin
  3. No abusis de l’aire condicionat. Sol irritar bastant les mucoses i agreujar els símptomes
  4. Si condueixes, fes-ho amb la finestra tancada i utilitza un filtre anti pol·len.
  5. Sal sempre de casa amb ulleres de sol
  6. Si és possible, fes-te proves d’al·lèrgia per identificar l’al·lergen que et produeix les molèsties.
  7. Si els teus símptomes són molt intensos i tens aquesta possibilitat, allunya’t de les grans ciutats i passa els dies amb major quantitat de pol·len en una altra ciutat
  8. Si les molèsties persisteixen CONSULTA AMB EL TEU PROFESSIONAL DE LA SALUT.
  9. Si tens jardí no talls la gespa ni podis dels arbres a la primavera.
  10. La HOMEOPATIA permet el tractament en totes les fases de la reacció al·lèrgica, tant en la prevenció com en el tractament de símptomes com la rinoconjuntivitis.